Meksykańska kuchnia w wersji vege, czyli wariacja na temat chili con carne. Pożywna fasola, papryka, oliwki razem z polentą. Niska zawartość tłuszczów nasyconych. Jedzenie idealne do zabrania na ambonę, na ryby czy wypad w góry. Zmieści się w motocyklowym kufrze i małym plecaku. Do przygotowania potrzebujemy ciepłej wody z termosu, a opakowanie może służyć jako talerz.
Produkt szybki w przygotowaniu
Skład:
eko polenta 28%, eko papryka czerwona 19%, eko pomidory (pomidory, sok pomidorowy), eko fasola czerwona 15%, eko cebula, eko oliwki zielone, eko olej rzepakowy, eko przyprawy, sól, eko papryczka chili 0,04%.
Uwagi:
bez glutenu, eko, bez laktozy, wegańskie
100% naturalnych składników: bez sztucznych dodatków, bez dodatku cukru, bez konserwantów!
Masa sucha 70g. Masa po uwodnieniu do spożycia: 370g
Nutrition facts / Wartości odżywcze |
In / w 100 g | In / w 70 g |
calories / wartość energetyczna (kJ/kcal) | 1623/387 | 1136/271 |
fat / tłuszcz (g) | 11 | 7,7 |
of which saturates / w tym nasycone kwasy tłuszczowe (g) | 1,0 | 0,7 |
carbohydrates / węglowodany (g) | 52 | 36 |
of which sugars / w tym cukry (g) | 20 | 14 |
fibre / błonnik (g) | 16 | 11 |
protein / białko (g) | 12 | 8,4 |
salt / sól (g) | 4,9 | 3,4 |