Jajecznica to śniadanie które jest z nami od zawsze. Nasza wersja została wzbogacona o dodatkowe składniki tak aby dać Wam siłę na długi dzień a jednocześnie pobudzić kubki smakowe. Jajecznica to danie jest z ludźmi od wieków. Od starożytnych Rzymian przez średniowiecznych rycerzy, kowbojów na dzikim zachodzie i dziewiętnastowiecznych dżentelmenów, aż po dziś dzień przyrządzamy jajka, aby rozpocząć dzień. Nasza wersja jajecznicy jest wzbogacona o kilka odżywczych składników, w tym czerwoną fasolę, kozi ser i kukurydzę, aby zapewnić dodatkową energię.
Skład:
masa jajowa 39%, papryka czerwona 14%, cebula 14%, kukurydza, fasola czerwona 12%, ser (mleko owcze, sól, podpuszczka), oliwa z oliwek, liście kolendry, papryczka chili, czosnek, sól,
Uwagi:
bez glutenu, wegetariańskie, śniadanie,
Nutrition facts / Wartości odżywcze |
In / w 100 g | In / w 75 g |
calories / wartość energetyczna (kJ/kcal) | 1928/462 | 1446/347 |
fat / tłuszcz (g) | 22 | 17 |
of which saturates / w tym nasycone kwasy tłuszczowe (g) | 8,5 | 6,4 |
carbohydrates / węglowodany (g) | 30 | 23 |
of which sugars / w tym cukry (g) | 9,5 | 7,1 |
fibre / błonnik (g) | 7,5 | 5,6 |
protein / białko (g) | 33 | 25 |
salt / sól (g) | 2,6 | 2,0 |