Bigos w podróżniczym wydaniu. Świetnie nadaje się jako główny posiłek podczas trekkingu, polowania, wyprawy na ryby czy w góry. Po zalaniu wodą i odczekaniu paru chwil potrawa jest gotowa do jedzenia. Idealne połączenie delikatnego mięsa, kwaśnej kapusty i oczywiście suszonych śliwek z aromatycznymi grzybami.
Szybki w przygotowaniu
Skład:
kapusta kiszona 59% (kapusta kwaszona, marchew, sól) mięso wieprzowe 17%, filet z piersi kurczaka 6%, pieczarki, koncentrat pomidorowy, olej rzepakowy, śliwki wędzone, borowiki suszone, przyprawy (zawiera seler)
Uwagi:
obiad, bez laktozy, bez glutenu, wieprzowina, drób
Danie bezglutenowe.
100% naturalnych składników: bez sztucznych dodatków, bez dodatku cukru, bez konserwantów!
Masa sucha 80g. Masa po uwodnieniu do spożycia: 500g
Nutrition facts / Wartości odżywcze |
In / w 100 g | In / w 80 g |
calories / wartość energetyczna (kJ/kcal) | 1653/395 | 1322/316 |
fat / tłuszcz (g) | 16 | 13 |
of which saturates / w tym nasycone kwasy tłuszczowe (g) | 4,2 | 3,4 |
carbohydrates / węglowodany (g) | 12 | 9,4 |
of which sugars / w tym cukry (g) | 3,1 | 2,5 |
fibre / błonnik (g) | 14 | 11 |
protein / białko (g) | 43 | 35 |
salt / sól (g) | 7,3 | 5,8 |