×
Kliknij, aby zobaczyć więcej produktów.
Nie znaleziono żadnych produktów.

Żywność liofilizowana

Nie macie już trochę dosyć jedzenia kanapek na ambonie? Mamy dla Was propozycję z cyklu nowości dla myśliwych. Proponujemy ciepły, zdrowy i smaczny posiłek. Do jego przygotowania potrzebujecie tylko trochę gorącej wody. nawet opakowanie zostało przygotowane w formie talerza. Żywność liofilizowana to sposób na smaczny obiad lub przekąskę nawet na polowaniu czy podczas dalszej wyprawy. Jedzenie liofilizowane przetestowaliśmy na naszych żołądkach i możemy je Wam polecić z całą odpowiedzialnością. Co ważne zajmuje w plecaku myśliwskim mało miejsca więc nie odczujecie, że niesiecie gulasz do przekąszenia na ambonie. Żywność liofilizowana jest też prosta w przygotowaniu.

Co to jest liofilizacja, czyli żywność liofilizowana

Mało kto wie, że historia żywność liofilizowana sięga aż lat 50-tych. Jak większość wynalazków również jedzenie liofilizowane stworzone zostało na potrzeby wojska. Chodziło o produkt, który zachowa właściwości odżywcze i smak. Nie będzie się psuć i zachowa zdatność do spożycia przez długi okres czasu. W ten sposób powstały liofilizaty. Najpierw produkt jest mrożony do bardzo niskich temperatur. Dzieje się to w warunkach niskiego ciśnienia. Następnie usuwana jest prawie cała woda, dzięki czemu produkt traci na wadze. Końcowym etapem jest podgrzewanie. Dzięki temu żywność liofilizowana nie traci swojego smaku a jego termin przydatności wynosi 3 do 4 lat.

Jak przygotować żywność liofilizowana?

Jest to bardzo proste jednak wymaga spełnienia jednego warunku. Potrzebujemy wody. I to najlepiej gotującej się wody lub przynajmniej bardzo gorącej. Torebki naszego jedzenie liofilizowane są tak wykonane, że służą również jako talerz! Odrywamy górę torebki i nalewamy wody do poziomu wskaźnika. Zamykamy, czekamy a następnie rozkładamy torebkę jak talerz. Możemy postawić ją na stołku lub na półce ambony myśliwskiej. Żywność liofilizowana to spory wybór posiłków i wszystkie są nie tylko zdrowe ale i smaczne. Posiłki liofilizowane oferujemy są w dwóch wielkościach. Dlatego każdy znajdzie dla siebie coś odpowiedniego.

Jakie zalety ma żywność liofilizowana?

Jest ich całkiem sporo. Idąc na podchód czy to na polowanie na daniele czy też na polowanie na lisy nie chcemy dużo dźwigać. Jedzenie liofilizowane jest bardzo lekkie i opakowania zajmują bardzo mało miejsca. Porcja która po nawodnieniu waży około 500g przed nalaniem wody to tylko około 100g. Dlatego żywność liofilizowana jest tak przydatna przy trekkingu, wyprawach motocyklowych czy też wyjściu w łowisko gdzie chcemy spędzić troszkę więcej czasu. Do tego gorący i smaczny posiłek na pewno nas również rozgrzeje i pobudzi do działania. Foliowane aluminiowo opakowania zapobiegają również przed zbyt szybkim wystygnięciem potrawy. Kolejna zaletą liofilizowanej żywności jest bogactwo składników pokarmowych. Brak sztucznych dodatków oraz środków chemicznych które wydłużają okres spożycia.

Jakie jedzenie liofilizowane wybrać?

Wybór jest naprawdę spory. Zacznijmy od owoców. Te posiłki liofilizowane możemy serwować na śniadanie albo dodatek do śniadania. Świetnie też sprawdzą się jako desery. Takie jedzenie liofilizowane nie tracą nic ze swojego oryginalnego smaku. Dostarczą nam również witaminy. Co ważne są dostępne przez cały rok. Możecie spróbować truskawek albo jabłek. Z egzotycznego ogrodu bananów albo wyboru egzotycznych mieszanek owocowych. Ale pamiętajcie, że to dopiero przystawka w naszym bogatym liofilizowanym menu. Taka torebkę łatwo wsadzić w kieszeń odzież myśliwska i siedzenie na zasiadce jest jeszcze przyjemniejsze. Jeśli podoba się Wam taka wersja śniadania lub przystawki to na danie główne mamy znacznie bogatszą ofertę jedzenia. Oczywiście w formie żywność liofilizowana.

Konkretne jedynie liofilizowane

Porcje obiadowe lub porcje kolacyjne to jedzenie liofilizowane dostępne w dwóch wielkościach. Do wyboru macie oczywiście zupy, które są naturalnie kojarzone z wodą. Pomidorowe gaspacho, czy też pyszna, gorąca zupa gulaszowa sprawią, że niezależnie od zmęczenia i pogody poczujesz się lepiej. W ofercie znajdziecie również szereg zup-kremów. Dania główne takie jak pyszne kurczaki tikka masala, czy kurczak pięciu smaków to pyszna żywność liofilizowana. W ofercie sklepu myśliwskiego dolasu.pl znajdziecie nawet liofilizowany bigos. Takie smakołyki możecie wcinać na polowaniu na ptaki łowne i trzymać je obok środki na komary w plecaku. Pakowanie jest całkowicie bezpieczne i do tego pomaga zjeść liofilizowane jedzenie w prawie każdych warunkach.

Kto może jeść jedzenie liofilizowane?

Weźmy pod uwagę jak jest produkowana żywność liofilizowana możemy powiedzieć, że to jedzenie dla każdego. Zdrowe, smaczne, bez sztucznych dodatków. Łatwe w transporcie i proste w przygotowaniu. Jedzenie liofilizowane uzupełnia witaminy i mikroelementy ale przede wszystkim zaspokaja głód. My rekomendujemy je dla myśliwych, podróżników, motocyklistów i przebywających z dala od cywilizacji. Czyli generalnie jest to jedzenie dla osób prowadzących aktywny tryb życia. Ten rodzaj jedzenia łatwo wrzucić do plecaka albo torby i udać się w podróż. Nie ma ograniczeń w spożywaniu żywność liofilizowana jeśli możesz jeść  tradycyjne jedzenie takiego samego rodzaju. Nasi myśliwi idąc na całonocną zasiadkę wiedzą, że zawsze miło jest zjeść coś ciepłego i smacznego.

Menu

Ustawienia

Zarejestruj się, aby zapisywać ulubione produkty.

Zaloguj się